Slecht weer procedure

Bij extreme weersomstandigheden (code oranje/rood) beoordelen de verenigingen zelf of zij het verantwoord achten af te reizen naar een uitwedstrijd. Het reizen is en blijft te allen tijden de eigen verantwoordelijkheid van de vereniging en is op eigen risico. Code geel is geen reden om niet af te reizen. Dit is slechts een waarschuwing en wordt u verzocht om het rijgedrag aan te passen en rekening te houden met een langere reistijd. Het bondsbestuur beoordeelt achteraf in hoeverre een door de vereniging genomen beslissing om niet af te reizen terecht was. Indien een vereniging er naar het oordeel van het bondsbestuur ten onrechte voor gekozen heeft om niet af te reizen, dan zal het bondsbestuur dit beschouwen als zijnde niet opgekomen en de hierbij behorende consequenties doorvoeren.

Breedtesport

Indien de vooruitzichten zodanig slecht zijn (code oranje/rood voor de provincie) dat men het onverantwoord vindt om af te reizen, dient een in Sportlink geregistreerd bestuurslid van de vereniging contact op te nemen met de tegenstander om aan te geven dat de wedstrijd, i.v.m. weersomstandigheden niet door kan gaan. De thuisspelende vereniging informeert de verenigingsscheidsrechter en de accomodatie (indien nodig).

De thuisspelende vereniging (scheidsrechter of wedstrijdsecretaris DWF) dient de wedstrijdstatus op afgelast te zetten, door in het DWF op de drie puntjes rechtsboven in de bal naast wedstrijdformulier te klikken.

Wedstrijden in de breedtesport worden in principe niet opnieuw vastgesteld door het NHV, tenzij deze van belang zijn voor de eindstand m.b.t. kampioenschap in de poule. Wanneer beide partijen de wedstrijd toch willen inhalen, dan is dat uiteraard mogelijk. Hiervoor geldt een periode van binnen maximaal 4 weken. De thuisspelende vereniging is hierbij bepalend, omdat deze de zaalruimte opnieuw beschikbaar moet stellen. Na onderling overleg kan, bij voorkeur door de thuisclub, het digitale wijzigingsformulier op de site van het NHV ingevuld worden.

Wedstrijdsport

Indien de vooruitzichten zodanig slecht zijn (code oranje/rood voor de province) dat men het onverantwoord vindt om af te reizen, dient een in Sportlink geregistreerd bestuurslid van de vereniging contact op te nemen met het NHV, voor het afzeggen van de bondsscheidsrechter(s). Tevens dient de vereniging contact op te nemen met de tegenstander om aan te geven dat de wedstrijd, i.v.m. de weersomstandigheden niet kan door gaan. De thuisspelende vereniging informeert de accomodatie (indien nodig).

De aangewezen scheidsrechter dient de wedstrijdstatus op afgelast te zetten, door in het DWF op de drie puntjes rechtsboven in de balk naast wedstrijdformulier te klikken. De vereniging die zich afmeldt stuurt tevens een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waarin de afmelding bevestigd wordt. Het NHV adviseert hierin de op het moment van afmelding geldende afbeelding van www.knmi.nl als bijlage mee te sturen.

Wedstrijden in de wedstrijdsport dienen in principe binnen 4 weken opnieuw gespeeld te worden. Afhankelijk van het moment in de competitie kan deze termijn ingekort worden.

Contactgegevens NHV

Tijdens kantooruren 026 - 7071420
Buiten kantooruren calamiteitenlijn 026 - 7071434