Scheidsrechters

Scheidsrechters zijn voor de handbalsport onmisbaar, zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Handbalvereniging Eksplosion '71 is erg blij met de leden die zich tevens willen inzetten als (jeugd)scheidsrechter.

Regeling jeugd- en verenigingsscheidsrechters

Binnen Eksplosion ’71 wordt ieder (spelend) lid opgeleid tot jeugdscheidsrechter. Deze opleiding maakt onderdeel uit van ons technisch (opleidings)plan. Eenmaal per twee jaar wordt de cursus jeugdscheidsrechter, in combinatie met HandbalMasterZ, intern voor C- en B-jeugdleden aangeboden. De opleiding voor verenigings- en/of bondsscheidsrechter is niet verplicht. Wel moedigen wij iedereen aan om binnen de handbalsport de eigen kennis en kunde te verrijken. Dit kan als scheidsrechter, maar vanzelfsprekend ook als (bijvoorbeeld) trainer. Indien gewenst is er altijd begeleiding aanwezig bij de te fluiten wedstrijden. Meer informatie over het scheidsrechtersgebeuren vind je in onze regeling jeugd- en verenigingsscheidsrechters.

Regeling jeugd- en verenigingsscheidsrechters

Diverse leden en vrijwilligers van Eksplosion '71 zijn als scheidsrechter op verschillende niveaus actief, van jeugdscheidsrechters tot en met de landelijke Eredivisie. Hieronder een overzicht van leden van Eksplosion '71 die in het bezit zijn van een scheidsrechtersdiploma.

NHV en verenigings Bondsscheidsrechters

Een bondsscheidsrechters is in het bezit van het diploma bondsscheidsrechter (NHV opleiding) en fluit wedstrijden in de wedstrijdsport op aanwijzing door het NHV, die passen op zijn gecertificeerd niveau.

William Weijmans
Rick Wolbertus
Nadien Woudstra
Dianne Woudstra
Leonie Woudstra
Dennis Gloudemans

Verenigingsscheidsrechters

Een verenigingsscheidsrechter is minimaal in het bezit van het diploma verenigingsscheidsrechter (NHV opleiding) en fluit breedtesportwedstrijden bij zijn eigen vereniging.

Tom Bouten
Marcel Idink
Remy van Deur

Jeugdscheidsrechters

Een jeugdscheidsrechter is in het bezit van een certificaat jeugdscheidsrechter (interne opleiding) en fluit in principe tot en met de D-jeugd.

Guray Kaya
Jeremy Mols
Anita Polmans
Jolijn Polmans