William Weijmans benoemt tot erevoorzitter

Na afloop van het eten werd de nietsvermoedende William Weijmans tijdens de seizoensafsluiting op vrijdagavond 15 juli 2022 door secretaris Anita Polmans toegesproken. "Dit is uit mijn comfortzone, maar voor deze gelegendheid doe ik het graag".

"Het jaar 2010…Het bestuur krijgt de vraag of een student bij onze vereniging een toernooi mag organiseren. Wij hoeven niets te doen, hij regelt alles. Het bestuur gaat akkoord, het toernooi wordt prima georganiseerd en zo maken we voor het eerst kennis met een zeer enthousiaste student die in de jaren die volgen enorm veel voor onze mooie club gaat betekenen."

"In 2011…om precies te zijn op 31 augustus 2011 wordt deze student lid van onze vereniging. Na een korte periode bij de heren senioren in het doel te hebben gestaan, gaat hij voor het eerst als trainer aan de slag. Met veel enthousiasme, positiviteit en gedrevenheid traint hij in de jaren die volgen diverse teams en weet zelfs 2x een kampioenschap binnen te halen. Hij wordt lid van de technische commissie en stort zich op het structureren en herorganiseren van het scheidsrechtersbeleid. Ook ontwikkelt hij een scheidsrechtersregeling en schrijf hij in 2015 het nieuwe opleidingsplan “Jeugdhandbal als investering voor de toekomst: opleiden is belangrijker dan winnen” en ontplooit hij door de jaren heen diverse ledenwervingsactiviteiten. De KidsDay, het kabouterspelfeest, een bootcamp voor boys only, een schoolhandbaltoernooi, handballessen op basisscholen en activiteiten op koningsdag en in de wijk, hij weet het allemaal uit zijn mouw te schudden."

"En dan 2015…De vereniging kent een mindere fase in z’n bestaan. De zorgen om de vereniging stijgen. Er moet iets gebeuren. De secretaris (ik) trekt dan de stoute schoenen aan, en de inmiddels afgestudeerde student wordt benaderd voor het voorzitterschap. Na een eerste luchtige opmerking om te polsen hoe hij er in zou staan, zei hij enkele weken later op mijn vraag volmondig “Anita, ik ga het doen”. Samen met Constant sloot hij bij de eerstvolgende bestuursvergadering aan.”

“Ook hier gaat hij oplossingsgericht met veel enthousiasme, positiviteit en gedrevenheid aan de slag. De werkwijze van het bestuur wordt volledig herstructureerd. Het beleidsplan Eksplosion 2020 wordt ontwikkelt waarmee het besturen met een visie wordt geïntroduceerd. Ook de hele organisatie binnen de vereniging wordt onder de loep genomen en waar nodig herstructureerd. Geen enkele uitdaging gaat hij uit de weg, vooroplopend en vol enthousiasme zet hij zijn schouders eronder. Steeds weer zoekende naar nieuwe oplossingen weet hij samen met de overige bestuursleden de neerwaartse tendens binnen de vereniging volledig om te draaien. De vereniging bloeit weer, straalt van plezier en positiviteit, met als hoogtepunt het binnenhalen van onze hoofdsponsor Klaverblad verzekeringen, een unicum binnen onze vereniging.”

"En nu…Langzaam komt er voor de student die in 2010 bij ons aanklopte, een einde aan zijn tijdperk als voorzitter van onze mooie club, zijn “tweede thuis”. En ook het afgelopen seizoen heeft hij als voorzitter niet stil gezeten. Het beleidsplan Ekplosion 2020 heeft plaatsgemaakt voor het door hem nieuw geschreven plan “Trots op het verleden, positief naar de toekomst”. Alle regelingen en het huishoudelijk reglement zijn onder de loep genomen en waar nodig herschreven. Enkele nieuwe regelingen maken hun entree, alles wordt samengevoegd en zo ontstaat er een bestuurdershandboek voor de het toekomst. Een toekomst zonder William als voorzitter… "

"Maar beste William, wij laten je niet zomaar gaan. Met veel trots mag ik zeggen…"

"Met dank en waardering voor de jarenlange werkzaamheden, bijzondere verdiensten en uitzonderlijke prestaties met een grote meerwaarde voor de vereniging, benoemt handbalvereniging Eksplosion ’71 William Weijmans tot erevoorzitter van onze mooie club!"

William, van harte gefeliciteerd met jouw dik verdiende benoeming tot erevoorzitter van handbalvereniging Klaverblad Eksplosion '71!