Klaverblad Eksplosion ’71 BeachCup 2018 overtreft alle verwachtingen

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 ontving handbalvereniging Klaverblad Eksplosion ’71 uit Tegelen maar liefst 87 teams op de gelijknamige BeachCup 2018. Verdeeld over beide dagen en 11 categorieën werden er bijna 200 wedstrijden gespeeld in strijd om de toernooiwinst én rankingpunten voor de nationale Beach Handball Tour. De vereniging overtrof met de organisatie alle verwachtingen; de Klaverblad Eksplosion ’71 BeachCup 2018 is uitgegroeid tot één van de grootste Beach Handball toernooien in Nederland.

Tweede editie

Het is de tweede keer dat Klaverblad Eksplosion ’71 de BeachCup organiseert. In 2017, tijdens de eerste editie, namen er nog maar 26 teams deel. In slechts één jaar tijd verveelvoudigde het deelnemersveld. De 87 deelnemende teams, van E-jeugd tot en met Senioren, kwamen van heinde en verre. De grote interesse heeft de organisatie ertoe gedwongen het aantal speelvelden uit te breiden van drie naar vijf. Daarnaast waren er op het sportpark nog een tweetal kleine veldjes aangelegd, zodat ook de allerkleinsten tijdens het Kabouterbeachfeest kennis konden nemen van de Beach Handball sport.

Gemêleerd deelnemersveld

Jong, oud, recreatief en prestatief. Het deelnemersveld op de BeachCup van de Tegelse handbalvereniging bleek zeer gemêleerd. Zo waren er teams die voor het eerst kennis maakten met de zomerse handbalvariant, maar ook teams die hoopten de laatste strohalm te kunnen grijpen in de strijd om een ticket voor het Nederlands Kampioenschap Beach Handball (hiervoor moest een team zich tijdens de BeachCup in de bovenste helft van de einduitslag spelen). Met welk doel een team ook afreisde naar Venlo, bij iedereen stond Fair Play, respect en gezelligheid bovenaan. En juist deze mix heeft er voor gezorgd dat de Klaverblad Eksplosion ’71 BeachCup 2018 alle verwachtingen overtrof.

Toernooiwinnaars

Verdeeld over elf categorieën ging de toernooiwinst naar 10 verschillende verenigingen. De dames Senioren van OHC ’01 uit Oosterhout wisten in de finale de Tilburgse Studenten Handbal Vereniging Camelot te verslaan. Bij de A-jeugd ging de grootste beker naar SV Rijnstreek uit Alphen aan de Rijn (heren) en SV Voorwaarts uit Twello (dames). De heren B2 van Fiqas/Aalsmeer versloeg in de finale verrassend het eigen B1 team. In de dames B-jeugd finale moesten shoot-outs de beslissing brengen. De dames van Jumbo Niedorp werkten ‘één-tegen-de-doelverdediger’ beter af en versloegen daarmee het team van SV Voorwaarts. In een Brabantse heren C-jeugd finale versloeg Olympia ’89 uit Oss de leeftijdsgenoten van Dos ’80 uit Heesch. Ook in de ongekend spannende dames C-jeugd finale kwam het tot shoot-outs. Maedilon/VZV (’t Veld, Noord-Holland) versloeg in een spannende serie de Apeldoornse dames van AHV Achilles. In de dames en heren D-jeugd categorieën triomfeerden teams uit eigen provincie; Blerick wist het heren D-jeugd toernooi te winnen en The sand shakers (een combinatieteam uit Zuid-Limburg) bij de dames. In de gemengde categorieën, E- en D-jeugd, ging de overwinning naar MHV ’81 uit Mill.